TERÀPIA BIODINÀMICA CRANISACRAL

Teràpia manual molt suau i profunda d'acolliment i escolta de tot allò que succeeix en el cos en el moment present. Acompanyant-lo en el seu procés de reequilibri i sanació a través de la pròpia quietud i potència inherent. 

"Permeti que la funció fisiològica de dins manifesti la seva pròpia potència infal·lible en comptes d'aplicar una força cega de l'exterior". Dr.William G.Sutherland

Recomanat a qualsevol persona i edat

Sessió de 60 minuts aprox. 

Desplaçament a domicili o lloc acordat

Què és ?

La Teràpia Biodinàmica Cranisacral és una teràpia d’acompanyament en el procés de reequilibri i sanació del propi cos, enfocada en l'escolta de la salut i no en la malaltia.

La sessió es desenvolupa amb el pacient estirat a la llitera amb roba. El terapeuta procedirà a fer un contacte suau i lleuger amb les mans per escoltar els moviments subtils del cos; els seus ritmes, pulsacions i patrons de congestió i resistència amb la disposició d'acollir tot allò que s'expressi en aquell mateix instant en el sistema corporal de la persona que acompanyem, ajudant-la tant a nivell físic i fisiològic com mental, incrementant la seva vitalitat i energia permetent utilitzar els propis recursos dels que disposa l'organisme per la seva auto-curació.

En resposta a cops físics o tensions, problemes emocionals, etc. els teixits del cos es contrauen, i moltes vegades aquestes contraccions (sobretot si s'ha patit un cop fort o trauma emocional intens) queda continguda en el cos, limitant el seu bon funcionament i creant restriccions que provoquen problemes que poden durar anys. 

Qualsevol situació que tregui o allunyi a l'organisme del seu estat d'equilibri, el cos sempre empenyerà amb una força interna cap al seu estat homeostàtic (equilibri). Aquesta força dinàmica és la potència que mobilitza els teixits del cos, el que diem la força biodinàmica de l'organisme.  

Hem de recordar que el cos sempre està treballant amb la seva pròpia salut. Per un mal ús d'aquest o per situacions vàries, entrarà en conflicte presentant-se el que anomenem malaltia. Quan el desequilibri al nostre organisme és massa gran, l'estructura sempre buscarà l'opció més coherent per seguir amb vida, en canvi, quan no hi ha suficient potència per organitzar, és aleshores el moment de la mort física.

Tot això es representa en el nostre cos, que sempre està en estat present. Qualsevol situació que es presenti en els diferents nivells (físic, mental o espiritual) es representarà en el cos. Alhora treballa directament sobre:

  • El sistema cranial ossi.
  • El sistema nerviós.
  • Els teixits del cos i sistema de membranes.
  • Els tres diafragmes (pelvià, diafragmàtic i cintura escapular).
  • Els òrgans del cos i sistema endocrí.

A qui va dirigit i els seus beneficis 

Apropiada per a persones de totes les edats, des de nadons fins a gent gran. 

Com ens ajuda:

  • NADONS: Traumes del part, lesió per la compressió prolongada dels ossos del crani durant el passatge pel canal del naixement.
  • INFANTS: Problemes d’aprenentatge, nerviosisme, dificultats en la relació psicomotriu, alteracions digestives, etc.
  • DONES: Embaràs difícil, postpart, dificultats en les èpoques de transició hormonal (menopausa).
  • GENT GRAN: Problemes de la son i dels estats anímics i físics

Història i orígens  

A principis del 1900, el Doctor en Osteopatía William G.Sutherland (1873-1954), va descobrir que els ossos del crani es movien. Va ser arrel d’aquest descobriment que va propiciar que els següents 50 anys els dediqués al seu estudi i treball clínic per descobrir les raons d’aquests moviments, desenvolupant el concepte “Aliento Vital” com a força motora d’un principi ordenant i sanador, generant una potència creadora manifestada en tot l’èsser humà des del moment de la concepció. Expressades com a moviment i desenvolupament cel·lular embrionari, mantenint-se activa durant tota la vida.

Els orígens de la teràpia Biodinàmica Cranisacral estan lligats als de la Osteopatía. El seu desenvolupament comença a partir dels descobriments del Dr.Sutherland , qui va formar-se amb Andrew Taylor Still (1828-1917).

Durant els anys 20 del segle passat, William G.Sutherland va posar la seva mirada als ossos cranials, en les seves sutures i foràmens.

Havia après que els ossos cranials d’un adult es fusionaven i no tenian la propietat de moviment, però la seva observació el va portar a pensar que estaven dissenyats per tenir una possibilitat de moviment.

Va realitzar una sèrie d’experiments per impedir o alterar aquests possibles moviments en aquests ossos i va poder observar que es generaven una sèrie de trastorns físics, emocionals i cognitius en l’organisme, determinant així l’important relació entre les dinàmiques cranials i la resta de les funcions del cos humà.

Concloent amb el que contràriament havia après, les sutures cranials i per tant, els ossos associats, conservaven un moviment microscòpic durant tota la vida. Així va crear el model de treball osteopàtic en el camp cranial.

A.Taylor Still, doctor en medicina i creador de l’ Osteopatía l’any 1884, va realitzar profundes i amplies investigacions que el portaren a elaborar un nou concepte del cos humà i una nova manera de tractar-ho.

Va establir la relació directa entre estructura i funció. Les seves tècniques de tractament incloïen suaus pressions en els ossos cranials, correccions en les estructures òssies i articulacions i mobilització del teixit muscular, entre d’altres. Desenvolupant una sèrie de tècniques amb l’objectiu d’alliberar amb suavitat les obstruccions mecàniques sobre el fluxe lliure de sang, de linfa i del fluid cervell espinal, que ell considerava era la base de tota funció fisiològica.

UN PAS CAP A LA BIODINÀMICA 

La seva orientació va anar quedant enrere donant pas a una nova forma de tractament, passa d’aplicar forces externes (manipulacions) a col·laborar amb les forces inherents que estan per sota de tot símptoma i que porten en sí la directriu del procés terapèutic.

Descriu que quan l'Alè de Vida s'expressa per si mateix a través de la RP (respiració primària), genera uns moviments rítmics similars a les marees, on el cos es comporta com una sola unitat de presència viva.

Els darrers 10 anys de la seva vida i fins la seva mort als 81 anys, Sutherland continua en constant evolució d’aquest nou concepte i del treball en l’àrea cranial, dedicant l’estudi intens de la curació intrínseca, aconsellant:

Amb l’estudi apassionat, pràtica diària i l’experìencia directa, el Dr.Rollin Becker, el Dr.Jealous, Franklin Sills, Michael Shea, Mike boxhall...han desenvolupat i ampliat la definició i distinció a les escriptures de Sutherland.