​​Massatge metamòrfic

A través d’una suau carícia en punts molt concrets del peu, mà i cap, s’aconsegueix mobilitzar la pròpia energia vital i despertar la capacitat d’autocuració innata en cadascun de nosaltres​.

En què consisteix


El massatge metamòrfic té el seu origen en la Reflexologia Podal, i amb el qual a través d’una suau carícia en punts molt concrets del peu, mà i cap, s’aconsegueix mobilitzar la pròpia energia vital i despertar la capacitat d’autocuració innata en cadascun de nosaltres.  

La paraula metamorfosis vol dir transformació, i aquesta es porta a terme quan l’energia que activa el nostre cos flueix de manera lliure. El massatge metamòrfic ens connecta amb els nou mesos de gestació que vivim al ventre de la nostra mare, on durant tot aquest temps de gestació s’implantaran les nostres estructures físiques, emocionals i mentals. 

La paraula metamorfosis vol dir transformació, i aquesta transformació es porta a terme quan l’energia que activa el nostre cos flueix de manera lliure. El massatge metamòrfic ens connecta amb els nou mesos de gestació que vivim al ventre de la nostra mare. Durant tot aquest temps de gestació s’implantaran les nostres estructures físiques, emocionals i mentals. Després del naixement, la nostra vida tindrà les seves arrels en aquest període prenatal. Gràcies a aquesta tècnica les estructures corporals podem ser alliberades, donant pas a la transformació i permetent que sigui la pròpia capacitat de la persona la que l’ajudi a eliminar patrons no desitjats o limitacions dins de la seva vida.

El massatge parteix d’una visió holística del ser humà. Contempla el cos, la ment i les emocions de la persona com quelcom impossible de separar. Degut a allò, el massatge metamòrfic no es centra en un problema concret de l’individu sinó sobre tot el conjunt. Com a resultat s’aconsegueix  assolir un equilibri emocional i una harmonia tant física com mental.

​Beneficis


La tècnica pot ser rebuda per persones de totes les edats i condicions físiques. Ens ajuda entre d’altres coses a:

  • Alleugerir la tensió física i emocional.
  • Millorar l'equilibri emocional.
  • Disminuir problemes d'insomni. 
  • Augmentar i millorar l'autoestima. 
  • Superar pors i inseguretats.
  • Reduir la hiperactivitat en nens millorant la concentració.
  • Prevenir depressions i episodis d'estrès. 
  • Durant l'embaràs pot ajudar a la mare a sentir més confiança durant el procés. També a alleugerir dolors i inflamació de cames i reduir l'estrès prenatal. 

A qui va dirigit?


Aquesta teràpia és respectuosa i no invasiva, per això no presenta contraindicacions ni efectes secundaris. Amb aquesta teràpia ajudem a la salut que tots posseïm en el nostre interior i així, el cos se sent recolzat a l'hora de solucionar les restriccions que el mantenen descompensat i amb una despesa energètica en desequilibri. 

​Història i orígens


El massatge metamòrfic té el seu origen en la Reflexologia Podal. Robert St.John (pare de la reflexologia) va descobrir que els problemes físics, de conducta i evolució de l’home estaven condicionats per les gravacions que el fetus realitza en el període prenatal. A través d’una suau carícia en punts molt concrets del peu, mà i cap, s’aconsegueix mobilitzar la pròpia energia vital i despertar la capacitat d’autocuració innata en cadascun de nosaltres.

A principis del anys 60 el metge i naturòpata Robert St John treballava amb la tècnica de reflexologia amb nens amb problemes mentals. Amb el pas del temps el seu treball d’investigació  va arribar a profunditzar-se en aspectes psicològics de les zones reflexes  dels peus.  St. John creia que durant el període prenatal s’originen els pilars fonamentals de la persona, a on les pautes de comportament de l’individu tenen el seu origen confluint la genètica dels progenitors i les condicions físiques ambientals i psicològiques en les que l’embaràs es desenvolupi.

En un principi, la tècnica metamòrfica només s’aplicava als peus, però posteriorment van influir-se també mans i cap.  En els seus orígens St. John l’aplicava a nens, generalment amb algun tipus de patologia mental, però poc a poc, també el va començar a aplicar als adults obtenint molt bons resultats.

"Permeti a la funció fisiològica de dins manifesti la seva pròpia potència infalible en comptes d'aplicar una força cega de l'exterior"

Dr. William G. Sutherland