MÈTODE PILATES

Mètode d'entrenament on es promou l'enfortiment del nucli (core), reeducant i millorant la postura corporal. Es treballa tant l'equilibri com la flexibilitat a través de la consciència cos-ment, ajudant-te a prevenir i/o recuperar lesions, dolors o molèsties.

"Un home és tan jove com la seva columna vertebral". J.H.Pilates

Per qualsevol persona que vulgui millorar la seva postura corporal

Classes per particulars (individuals i grupals) i per empreses

Sessions de 60 minuts 

Desplaçament a domicili o lloc acordat

Què és ?

El mètode Pilates és un sistema d'entrenament físic i mental creat a principis del segle XX per Josep Hubertus Pilates. Basat en el seu coneixement de diverses disciplines: la gimnàstica, la traumatologia i el ioga, units al dinamisme i la força muscular, amb el control mental, la respiració i relaxació. 

Els seus principis fou anomenat Contrología (Contrology) per el propi Pilates, degut a la seva insistència en l’ús de la ment per controlar el cos, però buscant l’equilibri i la unitat entre ambdós. El mètode es centra en el desenvolupament dels músculs interns per mantenir l’equilibri corporal i donar estabilitat i força a la columna vertebral, fet que fa que sigui molt utilitzat com a teràpia de rehabilitació. Com per exemple per prevenir i curar dolors d’esquena.

La filosofia essencial del mètode s’ha fet cada vegada més influent en tot tipus d’esport i entrenaments, sent molts els esportistes, ballarins o entrenadors que incorporen els seus principis.

De fet Pilates afirmava que aquests principis devien incorporar-se a tota la nostra activitat diària fins convertir-los en moviments naturals integrals en el  nostre dia a dia. 

La seva fama va expandir-se degut a que la seva pràctica amb baixa càrrega en articulacions, permetent que persones de totes les edats i condició física puguin practicar-ho.

 • Pilates per a la prevenció i rehabilitació de lesions 

T'ajudarà a superar lesions i molèsties de columna, tant lumbars com cervicals, així com lesions d'espatlla, genolls i malucs, entre d'altres. 

Moltes lesions cròniques s'originen per desequilibris musculars. Els exercicis de Pilates promouen un enfortiment de la musculatura equilibrant tot el cos, aconseguint millorar la mobilitat i alhora prevenint lesions. 

L'augment de la força i millora de la flexibilitat són dues de les fonts principals que t'ajudaran a l'hora de recuperar-te amb major facilitat. A més, es realitzen exercicis de baix impacte protegint de possibles inflamacions a la zona lesionada.

Mitjançant l'enfortiment dels músculs de la base ajudem i ensenyem al cos a realitzar moviments més eficients i equilibrats, millorant la flexibilitat per ajudar a la prevenció de lesions i molèsties. Els esportistes que tenen major força a la base tenen millor control dinàmic dels seus moviments, patint menys probabilitat de lesions en el futur.


A qui va dirigit i beneficis 


Dirigit a qualsevol persona independentment de la seva edat i condició física, que vulgui millorar i guanyar mobilitat i flexibilitat així com reduir i prevenir dolor o risc de lesions.

 • Ajuda a superar i prevenir lesions i molèsties a la columna així com de genolls i malucs.
 • Millora de l'alineació postural per corregir mals hàbits.
 • Millora de la tonificació i desenvolupament de la força muscular del tronc
 • Ajuda a relaxar i eliminar tensions musculars.
 • Increment de la consciència cos-ment a través de la respiració.
 • Augment de la flexibilitat, agilitat, sentit de l'equilibri i coordinació
 • Etc.

La metodología STOTT 

El mètode STOTT és una tècnica que es centra en l'enfortiment del nucli (core), l'equilibri i la flexibilitat. Aquests principis son alguns dels mateixos principis utilitzats a la rehabilitació de molts problemes ortopèdics comuns. De fet, molts atletes professionals i esportistes han començat a realitzar-ho amb regularitat per ajudar a desenvolupar la força de la base i la flexibilitat. Aquestes habilitats poden ajudar a mantenir-los lliures de lesions i a millorar el seu rendiment. 

Els exercicis estan dissenyats per restaurar les curvatures naturals de la columna vertebral i tornar a equilibrar els músculs al voltant de les articulacions. Això implica posar més èmfasi en l'estabilització pèlvica i escapular i la integració de totes de totes les parts del cos. A més els exercicis preparatoris i les modificacions permeten que la tècnica s'adeqüi a tots els diferents tipus de cossos i habilitats, fet que fa que sigui aplicable a la vida quotidiana.

Els següents principis bàsics son la base del mètode del qual es desenvolupa la programació. La seva aplicació garanteix la realització dels màxims beneficis dels exercicis, a més de facilitar del desenvolupament i establir la força central i estabilitat i augmentar la consciència cos-ment. 

 • Respiració
 • Col·locació de la pelvis 
 • Col·locació de la caixa toràcica
 • Moviment escapular
 • Col·locació de la columna cervical.

Història i Orígens  

J.H.Pilates va ser un nen malaltís, fet que el va portar a estudiar el cos humà i la manera d’enfortir-lo mitjançant l’exercici. D’aquesta manera, amb el temps va arribar a ser un gran atleta. Va ser a Anglaterra on inicia el desenvolupament del seu mètode al ser internat durant la Primera Guerra Mundial, degut a la seva nacionalitat alemanya, en un camp de concentració. 

Treballant com infermer, desenvolupa una metodologia per millorar l’estat de salut d’altres interns mitjançant l’exercici. Pels més febles i malalts va muntar sobre els llits un sistema de politges i cordes per exercitar els músculs, cosa que va fer que més endavant fos l’origen d’alguns dels seus posteriors aparells (reformador, trapezi, cadira i barril). Amb els temps desenvolupa un gran número d’exercicis per ser realitzats en ells, així com d’altres per ser practicats simplement al terra, sobre l’estoreta.

Al 1923 es trasllada als Estats Units i munta en Manhatan junt a la seva dona Clara, un estudi per ensenyar el seu mètode. Aviat es fa popular entre coreògrafs i ballarins, en els quals predominen les lesions derivades del entrenament intensiu i els obliguen a passar llargs períodes de recuperació i inactivitat 

Va escriure dos llibres; Tu salud: un sistema correctivo de ejercicio que revoluciona el campo de la Educación Física (Your Health: A Corrective System of Exercising That Revolutionizes the Entire Field of Physical Education). Al 1934 va exposar les seves teories a través de la contrología (Return to Life through Contrology) i al 1945 un manual pràctic amb 34 exercicis bàsics per a que els seus potencials clients provessin a casa seva, sense necessitat d’aparells ni màquines.