​Reiki Usui

​Teràpia ​de canalització i transmissió d'energia vital a través de la imposició de mans, amb l'objectiu d'obtenir equilibri i pau en tots els nivells: físic, mental, emocional i espiritual.

En què consisteix


Reiki és una paraula sànscrita que significa REI=energía universal, i KI=energía vital.

És una tècnica de canalització i transmissió d'energia vital a través de la imposició de mans utilitzada per harmonitzar i obtenir pau i equilibri en tots els nivells.

Actua en profunditat anant a l'arrel del problema físic o emocional, permetent que la emoció o el patró de conducta creador del desequilibri es manifesti i sigui sanat, ajudant-nos també en el propi creixement personal i a l'expansió de la nostra consciència.

El mètode Reiki es basa en la creença hinduista sobre els Chakres, que explicarien els estats de salut dels éssers humans. Segons aquesta creença, el mal funcionament o bloqueig d'un o varis Chakres seria el que provoca o augmenta el mal estat de salut, donant pas a malalties i/o trastorns. 

La pràctica de Reiki ha sigut reconeguda per l’Organizació Mundial de la Salud (OMS) com una teràpia complementaria, i ja són molts els terapeutes que l’apliquen per intensificar els resultats del seu treball, implantada amb èxit en hospitals i centres de salut de molts països on s’han investigat els beneficis d’aquesta tècnica mil·lenària.

Quan la nostra energia vital (KI) és forta, nosaltres estem física, emocional, mental i espiritualment sans. Quan la nostra energia vital està en un nivell molt baix, arriben els desequilibris o emmalaltim de diferents maneres, i el Reiki seria una de les eines que podem fer servir per abastir-nos de la Força Vital.

És una tècnica holística que ajuda a harmonitzar i desbloquejar tots els plans de l'ésser humà. No agredeix el cos de cap manera i tampoc crea addicció ni cap efecte secundari o col·lateral, ja que no fa servir cap substància química ni elements estranys al cos, simplement l'energia de Vida que està present en tot ser viu.   

​Beneficis


La seva aplicació no té efectes secundaris i pot ser un gran complement en altres teràpies o tractaments farmacològics, traumatològics, psicològics, o qualsevol mètode al qual estigui sotmès el pacient, potenciant i accelerant el temps previst per la seva recuperació.

*Tot i que la seva aplicació no té efectes secundaris, tradicionalment s'aconsella no aplicar-la just abans d'una operació quirúrgica ni tampoc en casos de fractures òssies.

Ens ajuda a: 

  • Incrementar la nostra autoestima i confiança.
  • Aportar-nos calma en episodis post-traumàtics, d'ansietat i/o estrès.
  • Alliberar emocions reprimides i bloquejos.
  • Augmentar la creativitat.
  • Activar el nostre sistema immune.
  • Incrementar i potenciar la nostra vitalitat.
  • Relaxar-nos i millorar el descans.
  • Alleugerir dolors de cap, migranyes, refredats i fatigues en general.
  • Potenciar la pròpia capacitat autocurativa.
  • Mitigar i contrarestar els efectes secundaris de la quimioteràpia en persones amb càncer.

A qui va dirigit?


Apropiada per a persones de totes les edats. 

​Història i orígens


El massatge metamòrfic té el seu origen en la Reflexologia Podal. Robert St.John (pare de la reflexologia) va descobrir que els problemes físics, de conducta i evolució de l’home estaven condicionats per les gravacions que el fetus realitza en el període prenatal. A través d’una suau carícia en punts molt concrets del peu, mà i cap, s’aconsegueix mobilitzar la pròpia energia vital i despertar la capacitat d’autocuració innata en cadascun de nosaltres.

Els orígens del Reiki es remunten a varis milers d’anys, on es té constància que els nostres ancestres ja utilitzaven les mans per curar. No obstant, és a principis del segle XX quan el Dr. Mikao Usui modernitza aquesta tècnica i ens obsequia amb un sistema que utilitzat de la manera que ell ens indica aporta grans beneficis a la salut.

El Dr. Mikao Usui decideix iniciar la seva cerca a Amèrica, on es diu que es va registrar a la Universitat de Chicago per poder estudiar filosofia. Aquest ambient li dona l’oportunitat d’estudiar l’Hinduisme, Zoroastrisme i Budisme, i precisament va ser aquí on va trobar un passatge on relatava com Buda també sanava a través de la imposició de mans.

Desprès de passar set anys als Estats Units decideix tornar al Japó per trobar els texts budistes que expliquessin la manera de sanar de Buda descrita als Sutres. Així, va visitar bastants monestirs a Kyoto per acabar reclutat durant tres anys a un monestir Zen. Allà descobreix que els monjos, tot i ser conscients de la sanació a un nivell físic, s’enfocaven més en sanar les seves vides a l’esfera espiritual desatenent l'estat físic. 

És així com Usui decideix començar a aplicar el seu coneixement amb aquells que més ho necessitaven a las barriades de Kyoto, sense importar-li el tipus de malaltia que la gent patís. I és aleshores quan observa com el cúmul d’experiències i emocions viscudes eren moltes vegades les causes d’alguns símptomes i malalties. 

Anys més tard, després de la seva mort, Reiki Usui va arribar a occident a través de la Mestra Takata, discipula directe del Dr.Mikao qui va efectuar alguns canvis i va adaptar-ho a les necessitats que va creure oportú.

El "Llinatge de Reiki" fa referència a la cadena d’iniciacions que uneix a cada Mestre amb l’Usui Sensei. El Llinatge sempre comença amb el Mestre Usui,i de Mestre a Mestre arriba fins cada un dels practicants. Bàsicament existeixen dues cadenes de llinatge: el Reiki Tradicional Japonès (Llinatge del Mestre Usui a través del "Usui Reiki Ryoho Gakkai") i el Reiki Occidental (Llinatge Usui ­Hayashi ­Takata a través de "Reiki Alliance" fundada per la neta de Takata, Phyllis Furumoto, "Radiance Technique" fundada per Barbara Weber i Ray i els Mestres independents).

"​Si tu canvies, la vida canvia. Busca pau per la teva ment i obtindràs salut pel teu cos"

​Proverbi xinès