REIKI USUI

Teràpia de canalització i transmissió d'energia vital a través de la imposició de mans, amb l'objectiu d'obtenir equilibri i pau en tots els nivells: físic, mental, emocional i espiritual. 

"Si tu canvies, la vida canvia. Busca pau per la teva ment i obtindràs salut per el teu cos."

Proverbi Xinès

Recomanat per qualsevol persona i edat

Sessió d'1 hora

Desplaçament al lloc acordat

Què és ?

Reiki és una paraula sànscrita que significa REI=energía universal, i KI=energía vital. És una tècnica de canalització i transmissió d'energia vital a través de la imposició de mans utilitzada per harmonitzar i obtenir pau i equilibri en tots els nivells.

Actua en profunditat anant a l'arrel del problema físic o emocional, permetent que la emoció o el patró de conducta creador del desequilibri es manifesti i sigui sanat, ajudant-nos també en el propi creixement personal i a l'expansió de la nostra consciència. 

El mètode Reiki es basa en la creença hinduista sobre els Chakres, que explicarien els estats de salut dels éssers humans. Segons aquesta creença, el mal funcionament o bloqueig d'un o varis Chakres seria el que provoca o augmenta el mal estat de salut, donant pas a malalties i/o trastorns. 

La pràctica de Reiki ha sigut reconeguda per l’Organizació Mundial de la Salud (OMS) com una teràpia complementaria, i ja són molts els terapeutes que l’apliquen per intensificar els resultats del seu treball, implantada amb èxit en hospitals i centres de salut de molts països on s’han investigat els beneficis d’aquesta tècnica mil·lenària.

Quan la nostra energia vital (KI) és forta, nosaltres estem física, emocional, mental i espiritualment sans. Quan la nostra energia vital està en un nivell molt baix, arriben els desequilibris o emmalaltim de diferents maneres, i el Reiki seria una de les eines que podem fer servir per abastir-nos de la Força Vital.   

Reiki és una tècnica Holística ja que harmonitza i desbloqueja tots els planos de l'ésser humà. No agredeix el cos de cap manera i tampoc crea addicció ni cap efecte secundari o col·lateral ja que no fa servir cap substància química ni elements estranys al cos, simplement l'energia de vida que està present en tot ser viu.   


A qui va  dirigit i beneficis

A persones de qualsevol edat (adults, joves, embarassades, nens i nadons). La seva aplicació no té efectes secundaris, tot i que tradicionalment s’aconsella no aplicar-ho just abans d’una operació quirúrgica ni tampoc en casos de fractures òssies.

Com ens ajuda:

  • Incrementa l'autoestima i confiança. 
  • És de gran ajuda en estats i episodis d'ansietat i estrès aportant calma. 
  • Allibera emocions  reprimides i bloquejos energètics.
  • Estimula el sistema immunològic.
  • Incrementa i potència la nostra energia vital.
  • És de gran ajuda a les persones amb càncer ja que contraresta els efectes de la quimioteràpia.
  • Augmenta la creativitat.
  • Alleugereix dolors de cap, refredats, fatigues o cremades.

Història i orígens 

Els orígens del Reiki es remunten a varis milers d’anys, on es té constància que els nostres ancestres ja utilitzaven les mans per curar. No obstant, és a principis del segle XX quan el Dr. Mikao Usui modernitza aquesta tècnica i ens obsequia amb un sistema que utilitzat de la manera que ell ens indica aporta grans beneficis a la salut.

El Dr. Mikao Usui decideix iniciar la seva cerca a Amèrica, on es diu que es va registrar a la Universitat de Chicago per poder estudiar filosofia. Aquest ambient li dona l’oportunitat d’estudiar l’Hinduisme, Zoroastrisme i Budisme, i precisament va ser aquí on va trobar un passatge on relatava com Buda també sanava a través de la imposició de mans.

Desprès de passar set anys als Estats Units decideix tornar al Japó per trobar els texts budistes que expliquessin la manera de sanar de Buda descrita als Sutres. Així, va visitar bastants monestirs a Kyoto per acabar reclutat durant tres anys a un monestir Zen. Allà descobreix que els monjos, tot i ser conscients de la sanació a un nivell físic, s’enfocaven més en sanar les seves vides a l’esfera espiritual desatenent l'estat físic. 

És així com Usui decideix començar a aplicar el seu coneixement amb aquells que més ho necessitaven a las barriades de Kyoto, sense importar-li el tipus de malaltia que la gent patís. I és aleshores quan observa com el cúmul d’experiències i emocions viscudes eren moltes vegades les causes d’alguns símptomes i malalties. 

Anys més tard, després de la seva mort, Reiki Usui va arribar a occident a través de la Mestra Takata, discipula directe del Dr.Mikao qui va efectuar alguns canvis i va adaptar-ho a les necessitats que va creure oportú.

El "Llinatge de Reiki" fa referència a la cadena d’iniciacions que uneix a cada Mestre amb l’Usui Sensei. El Llinatge sempre comença amb el Mestre Usui,i de Mestre a Mestre arriba fins cada un dels practicants. Bàsicament existeixen dues cadenes de llinatge: el Reiki Tradicional Japonès (Llinatge del Mestre Usui a través del "Usui Reiki Ryoho Gakkai") i el Reiki Occidental (Llinatge Usui ­Hayashi ­Takata a través de "Reiki Alliance" fundada per la neta de Takata, Phyllis Furumoto, "Radiance Technique" fundada per Barbara Weber i Ray i els Mestres independents).