Sessions Moviment


Pilates Mètode Stott

Reeducació i millora de la postura corporal promovent l'enfortiment del nucli (core).Treballem tant l'equilibri com la flexibilitat a través de la consciència corporal.

El mètode Pilates és un sistema d’entrenament físic que es basa en el desenvolupament de la musculatura interna per tal de mantenir l’equilibri corporal i donar estabilitat i fermesa a la columna vertebral. És un tipus d’exercici ideal per guarir o prevenir mals d’esquena, aconseguir una millora substancial de la resta de parts del cos, preparar-nos per realitzar qualsevol altre activitat física amb major rendiment i seguretat, o fins i tot per reduir el estrès físic i mental.

Creat a principis del segle XX per Josep Hubertus Pilates, està basat en el seu coneixement de diverses disciplines com la gimnàstica, traumatologia i el ioga, units al dinamisme i força muscular amb el control mental, la respiració i relaxació, fa que sigui molt utilitzat com a teràpia de rehabilitació.

Tallers de joc corporal expressiu

Treball mitjançant diferents tècniques i jocs per recuperar i millorar capacitats humanes com son la mobilitat, la flexibilitat, la fluïdesa, etc., sense oblidar-nos ni deixar de banda un dels pilars bàsics i més importants de la vida de qualsevol ésser: la connexió social.  

El joc és una qualitat humana innata imprescindible en el nostre creixement i salut tant física com mental. No estem sols, així que al compartir la pràctica amb altres persones no només desafiem al nostre cos, sinó que ens enfrontem a reptes més desafiants i estimulants multiplicant els beneficis, per exemple adquirint major adaptabilitat, cooperació, interpretació del llenguatge corporal, contacte físic i visual, capacitat de reacció i anticipació, etc. I per suposat major diversió!  

L'objectiu del treball està orientat principalment a restablir l'actitud lúdica i creativa de l'adult, alhora que ens ajuda a desbloquejar tan física com emocionalment. El joc és símptoma de Salut: El nen que juga és un nen saludable. Igual que l'adult que juga és un adult saludable. 

Alliberament Miofascial i Streching

Mètode d'entrenament i remodelació del sistema fascial per millorar, alliberar i mantenir-ho en un estat òptim i sense restriccions, ajudant-nos a prevenir dolors i problemes de mobilitat. La pràctica es basa en estiraments dinàmics i estàtics indicat per a corregir la postura, millorar el bloqueig respiratori, guanyar elasticitat muscular i flexibilitat articular, millorar el rendiment esportiu, prevenir lesions recurrents, combatre l'escorçament i la rigidesa muscular, prevenir o disminuir dolors musculars i articulars millorant la nostra qualitat de vida. 

Treballem sobre els músculs de manera global, estirant tota la cadena muscular com si fós una goma elàstica. Les cadenes musculars són les responsables de mantenir les nostres funcions hegemòniques assegurades, essencials per la supervivència de l’espècie, com la respiració, l’alimentació, bipedestació, etc, i quan aquestes es veuen afectades, sigui per sobrecàrrega, moviments repetitius, males postures, contractures, lesions o causes diverses, es produeix un desequilibri a la cadena provocant un escurçament muscular i la conseqüent pèrdua d’eficàcia. 

L’auto-alliberament miofascial és un terme per descriure l’auto-massatge per alliberar la tensió muscular o els punts gallet. Aquest mètode es pot practicar amb un foam roller o una pilota petita (lacrosse ball, tennis o similar). Aplicant pressió en punts específics del teu cos pots ajudar a recuperar els músculs i a retornar-los a la funció normal.


"La nostra naturalesa està en continu moviment. El repòs absolut és la mort"

​PASCAL