​​​Polaritat

​Teràpia que combina tradicions curatives d'orient com l'ayurveda i la medicina xinesa, i d'occident com l'osteopatia, la neuropatia i la quiropràxia. Es tracta d'un sistema holístic enfocat a la construcció de la salut restablint el flux d'energia vital.

En què consisteix


La teràpia de Polaritat combina tradicions curatives d'orient com l'ayurveda i la medicina xinesa, i d'occident com l'osteopatia, neuropatia i quiropràxia. 

Es tracta d'un sistema holístic enfocat a la construcció de la salut per ajudar-nos a restablir el lliure flux d'energia vital. 

El terapeuta treballa amb una sèrie de contactes en centres vitals específics i en punts de tensió i dolor, donant l'oportunitat al cos físic per a que activi els seus propis recursos i l'alliberi de tensions i bloquejos estructurals, ajudant a activar la seva pròpia capacitat d'autoregulació. 

A partir del diagnòstic establert segons els principis de la teràpia, el terapeuta porta a terme una sèrie de tocs realitzats amb les mans de manera determinada segons el cas i en zones específiques de la persona. Generalment aquest procés es realitza a la llitera, però de vegades segons l'estat de la persona es realitza asseguts en una cadira. D'aquesta manera el terapeuta facilita la lliure circulació de l'energia a través de l'anatomia "inalàmbrica" (tal i com el Dr.Stone la va denominar), i la presa de consciencia per part de la persona del propi sistema energètic. 

Quan l'energia perd el seu equilibri o queda bloquejada, provoca un estat que anomenem "malaltia". El nostre cos és un sistema energètic que segueix un patró determinat en el funcionament de tots els seus òrgans i sistemes, i aquesta energia amb un marcat component electromagnètic degut al funcionament del sistema nerviós per impulsos elèctrics, flueix per tot el cos seguint uns recorreguts específics (com atrafegades autovies que distribueixen el trànsit per una ciutat).

La teràpia s'aplica en centres hospitalaris d'arreu del món, sent Alemanya, Anglaterra, Espanya, EEUU, Canadà, Argentina o Mèxic alguns dels països on es treballa amb aquest mètode.

​Beneficis


Ajuda a la persona tant a nivell físic i fisiològic com mental, incrementat la seva vitalitat i permetent utilitzar els propis recursos dels que disposa l'organisme.

Alhora, ens pot ajudar també a: 

  • Equilibrar le​​​​​​​​s emocions i estats d'ànim permetent-nos pensar amb més claredat.
  •  Activar el nostre sistema immune.
  • Relaxar-nos i millorar el descans.
  • Alleugerir dolors i molèsties.
  • Potenciar la pròpia capacitat autocurativa.
  • Connectar-nos amb nosaltres mateixos i el medi que ens envolta.
  • Fer-nos més conscients del procés que experimentem.
  • Augmentar el procés de recuperació i millorar la nostra salut i benestar.

A qui va dirigit?


Apropiada per a persones de totes les edats. És un gran complement en altres teràpies o tractaments farmacològics, pre o post quirúrgics, traumatològics, psicològics, o qualsevol mètode al qual estigui sotmés el pacient, potenciant i accelerant el temps previst per la seva recuperació. 

​Història i orígens


El massatge metamòrfic té el seu origen en la Reflexologia Podal. Robert St.John (pare de la reflexologia) va descobrir que els problemes físics, de conducta i evolució de l’home estaven condicionats per les gravacions que el fetus realitza en el període prenatal. A través d’una suau carícia en punts molt concrets del peu, mà i cap, s’aconsegueix mobilitzar la pròpia energia vital i despertar la capacitat d’autocuració innata en cadascun de nosaltres.

Va ser creada per el Doctor Randolph Stone, metge Suís (Austria 1890-índia 1981) que es va especialitzar en osteopatía, neuropatia, quiropràxia, medicina ayurveda, i viatjant per tot el món va estudiar antigues tècniques curatives com l'acupuntura, l'herbología, el massatge oriental, reflexologia podal, shiatsu, i teràpia zonal (entre d'altres).

L'enfocament de l'època reduint la vida a simple química i biofísica no li servia, doncs la curació centrada únicament en aquests aspectes no oferia resusltats satisfactoris. Va comprovar que eliminar el símptoma no era una solució que beneficiés al sistema (intuint que faltava algun factor a considerar).  Va ser així com va introduir-se i estudiar les cultures xineses i hindús, trobant d'aquesta manera la baula perduda. Complementant aquest pensament occidental i oriental va ser com va trobar la peça que cercava; l'Energia.

De la unió d'aquests estudis i pràctiques més la pròpia saviesa del Dr.Stone, va sorgir la Teràpia de Polaritat, basada en els principis universals de l'energia d'atracció, repulsió i neutralitat. La seva interrelació conforma els aspectes de la nostra vida, enfocada a la construcció de la salut, i en la qual, la persona participa de manera activa. 

"​L'energia és la veritable substància rere l'aparença de la matèria i les formes"

Dr. ​Randolph Stone